Select Page

Vorige week werd officieel bekend dat het Eurovisie Songfestival niet kan doorgaan in 2020. Maar de Publieke Omroep was al voor corona bezig met het organiseren van een digitaal IA-Songfestival (artificiële intelligentie). Aangezien deze zich volledig achter de computer afspeelt, kan dit Songfestival wel gewoon doorgaan.

De Publieke Omroep en 3FM willen onderzoeken of een computer net zo’n grote hit kan maken als Duncan Laurence vorig jaar. Daarom hebben zij het digitale Songfestival in het leven geroepen. Computerteams uit heel Europa en Australië zijn de afgelopen weken keihard aan het werk geweest om met de computer de ultieme Songfestivalhit te genereren.

Publiek mag stemmen

Net als bij het Songfestival mag het publiek bij het digitale Songfestival stemmen op haar favoriete nummer. Je kunt hierbij stemmen op een van de dertien inzendingen. De Nederlandse inzending is gemaakt door Janne Spijkervet en Willie Wartaal. Je kunt vanaf 10 april stemmen op je favoriete hit. Op 12 mei wordt bekend gemaakt welk land het IA-Songfestival wint.

Jeangu Macrooy moet nieuw nummer schrijven

Het Eurovisie Songfestival staat nu gepland voor 2021. Jeangu Macrooy zou voor Nederland uitkomen met het nummer Grow. Helaas mogen de nummers van dit jaar niet gebruikt worden voor volgend jaar. Op deze manier wil de Eurovisiecommissie ervoor zorgen dat alle liedjes nieuw en aangrijpend zijn bij het optreden. Ook Jeangu zal dus een nieuw nummer moeten schrijven voor volgend jaar.

Beeld: ©VPRO

Bron: https://www.theater.nl/nieuws/ondanks-corona-wel-een-digitaal-songfestival/